En oase i Særslev

Cafe Det Gamle Mejeri

Tekst og foto: Ove Syberg
Dato: 02-05-2018 

Hvor kan man få dejlig mad, kaffe og kage, skønne drikke, pragtfulde lokaler og en skøn udsigt? Ja, det kan man på Café Det Gamle Mejeri lige midt i Særslev. Og så er der allerede fra august måned mulighed for et væld af andre aktiviteter i Det Gamle Mejeri. 

Malene og Søren Reimer, der ejer stedet, kørte for ca. fem år siden forbi det gamle mejeri og så, det var til salg. Så begyndte de begge at fundere over, hvad man kunne bruge sådan et stort hus til.

De kunne i alt fald godt se sig selv bo der med deres to piger, men de så også et væld af andre muligheder i et sådant hus.

Det gamle mejeri blev købt, men der forestod et kæmpe renoveringsarbejde, før stedet kunne tages i brug.

Samtidig flyttede de selv til Særslev fra et fuldstændigt nyrestaureret hus i Odense.

Den ene ende af mejeriet blev deres ny hjem, på trods af at der slet ikke var noget istandsat. ”Det var meget primitivt,” fortæller Malene: ’’Vi kom hinanden ved’’.

 

Cafe Det Gamle Mejeri

Fra undervisning til byggeplads 

Begge kommer ud af skolesystemet, hvor Malene var skolepædagog og Søren skolelærer på en skole i Odense kommune.

Her i deres nye omgivelser er det måske ikke lige de kompetencer, der er brug for, men nok snarere Malenes autodidakte kokkeevner og Sørens fingerfærdigheder, der skal satses på.

Cafédelen er færdigistandsat og fremtræder særdeles indbydende. Et rum, man får lyst til at opholde sig i.

Resten af det gamle mejeri er en stor byggeplads, og man kan blive helt forpustet bare ved tanken om at skulle renovere de store lokaler. Det er Søren selv, der lægger kræfter og tid i projektet.

 

Cafe Det Gamle Mejeri

Familieprojekt og koncertplaner 

De understreger begge, at hele dette projekt er et familieprojekt. Alle skal være tæt på hinanden og deltage i projektet. Børnene synes det er sjovt, at mor og far er ’’hjemme’’ altid, og at det er spændende at være en del af cafeen.

Udover den dejlige mad, der serveres i Café Det Gamle Mejeri, er der også mulighed for at bestille madpakker, ligesom Søren dagligt kører ud til skolerne i Nordfyns Kommune med frisksmurte skolemadpakker.

Der er mange planer for de øvrige rum, der er ved at blive istandsat, fortæller Malene og Søren.

De ser for sig nogle intimkoncerter med lidt større navne, men så til en lidt dyrere pris, som der er et marked til. Det kunne være for 100 mennesker med en lille anretning med i prisen. ”Der kan også være samarbejder med de forskellige skoler i området omkring musikalske ting,” siger Søren. Søren både spiller og interesserer sig for musik, og Malene er også meget kulturelt engageret.

 

Cafe Det Gamle Mejeri

Fester og lækker mad 

Men de tænker også i kurser, møder og andre ting, hvor mennesker har behov for at samles. Malene fortæller samtidig, at der da allerede er bestilt lokaler til konfirmationer næste år.

Malene vender tilbage til caféen og fortæller, at hun altid bruger helt friske og gode råvarer i madlavningen, men at det for hende også er vigtigt med det visuelle indtryk: ”Det skal være ligesom at kigge på et maleri, når man ser den mad, jeg serverer.”

Lokalerne kan også lejes til private fester, hvor Malene laver maden, og der ellers bliver hygget om gæsterne. Det er der flere, der efterhånden benytter sig af, så de er fri for alt besværet hjemme.

Malene og Søren satser penge og rigtig meget tid på deres projekt, men de er også overbevist om, at deres projekt bliver en succes, og at fremtiden ser lys ud.

 

Læs mere

Café Det Gamle Mejeri