Det, vi alle går på…

Fyns Gulvmontage

Tekst og foto: Ove Syberg
Dato: 18-04-2018

I Søndersø ligger virksomheden Fyns Gulvmontage ApS. Det er Tommy Rasmussen der har virksomheden, og han vil gerne fortælle om den. Lige nu er der godt gang i større projekter med trægulve i store boligforeninger på hele Fyn, og der er også andre store projekter i gang, men også afsluttede projekter på mellem 8000 og 10.000 m2. Så det er ikke småtingsafdelingen, vi er i her.

I Brønshøj i København er Fyns Gulvmontage i gang med at lægge 3.000 m2 linoleum, så de kommer rundt i hele Danmark.

Fyns Gulvmontage laver alle former for gulvbelægning, dog undtaget klinker. ”Det lader vi dem om, der har forstand på det,” siger Tommy.

Gulvmontører, en lærling og bror Carsten 

Ti mand er der ansat fast i firmaet. Tommy tager sig af de store opgaver, og hans bror Carsten tager sig af de små og mellemstore opgaver, samt har alle de private kunder og er konduktør i virksomheden.  

De øvrige medarbejdere er udlærte gulvmontører og en enkelt lærling.

”Vi har altid en enkelt lærling i gang. Vi vil gerne bidrage til fagets videre udvikling, men det er et helt klart valg, at det er én lærling ad gangen. Det er det vi kan holde i gang med fornuft og omtanke, for en lærling skal ikke bruges til fejedreng eller lignende. De skal lære noget,” understreger Tommy.

Nogle opgaver er så store, at de er nødt til at hyre andre gulvlæggere ind som underentreprenører, ligesom de også benytter vikarer. De hyres ind til de enkelte projekter og belaster dermed ikke virksomhedens økonomi i perioder med mindre travlhed.

90 procent af virksomhedens omsætning kommer fra andre virksomheder, og kun de ca. 10 procent stammer fra private kunder. Mange af de ting, de laver for private kunder, er typisk badeværelser på første sal, køkkengulve og gulvslibning. ”Linoleum har fået en renæssance i mange private hjem og er blevet meget populært igen,” fortæller Tommy. 

Fyns Gulvmontage - Carsten

Der er nok at lave

Tommy har ikke en ambition om, at det skal være en virksomhed med 100 ansatte, men at den da gerne må vækste lidt. Han kunne godt tænke sig en mand mere på kontoret til at regne på udbud, som kunne arbejde som konduktør med styring af pladserne. Han vil så selv bruge mere tid på opsøgende salg og indledende kundekontakt. En slags ’’salgschef’’. Det vil i så fald kræve et par mand mere i ’’marken’’, da der jo skal tjenes løn til sådan en ny medarbejder.

Tommy er faktisk uddannet som ekspedient i en farvehandel, men begyndte i en tidlig alder at interessere sig for det med gulve, og har nu arbejdet med det i ca. 35 år. Tommy og Carstens far og farfar var også gulvlæggere, og mange tror at de har overtaget efter faderen, men det er ikke tilfældet, understreger han. Han er glad for arbejdet og virksomheden:  ”Det går godt for Fyns Gulvmontage. Der er nok at lave, og virksomheden tjener også penge.”

 

Læs mere

Læs mere om Fyns Gulvmontage