Det går deruda' for Jens Larsen og Au2nord i Otterup 

 
Tekst: Ida Sejer Clausen
Foto: Ove Syberg
Dato: 9. februar 2017
 

På Ørkebyvej nr. 2 ligger Au2nord lige ud til Otteruplandevejen.  Fra landevejen kan du se de gule og blå flag blafre i vinden. Au2nord huser Jens Larsens karrosserismed og mekaniker, en svend, en praktikant og en ekstra mand på halv tid. Jens Larsens autoværksted tilbyder alle former for service og reparationer på både nye og ældre biler. Jens Larsen har arbejdet som selvstændig siden 2010 og valgte dette liv, da arbejdet som svend i Odense foregik i et for alt højt tempo.

I dag, 7 år senere, går det rigtig godt med Au2nord. Omsætningen er stigende, og inden alt for længe håber Jens Larsen at kunne tilbyde en lærlingeplads til hans praktikant.

"Jeg har en drøm om, at værkstedet går så godt, at jeg selv kan have fokus på den administrative del og sælge flere biler, og jeg har ansat nok personale til at tage sig af reparationerne. Men arbejdspresset er så stort lige nu, at fokus er på at få ordnet arbejdsopgaverne - og så skal kunderne passes."

God service er vigtig

Service og kundepleje er højeste prioritet for værkstedet:

"Det er vigtigt, at kunderne får en god behandling, hver eneste gang de kommer her. Vi afleverer gerne deres servicerede bil på deres hjemmeadresse, når vi er færdig med bilen, så de ikke skal skynde sig hjem fra arbejde for at hente bilen i vores åbningstid. Det bliver meget positivt mødt," fortæller Jens Larsen.

Kunderne kan også låne en bil, når de sætter deres egen til reparation.

"De fire lånebiler som jeg har, de er aldrig hjemme: De er altid ude og kører. Så folk er glade og flittige til at benytte sig af mit tilbud om lånebil," fortæller Jens.

Jens er udlært på landet i 1992 og har arbejdet mange år i Odense som værkfører. Han startede med at arbejde med Nissan, senere Karvil biler og til sidst hos Mercedes i Odense. Jens har altid arbejdet som værkfører og med karrosseri. I dag arbejder Jens meget med pladearbejde, mens hans ansatte arbejder med den mekaniske del. Bygningerne, hvor Au2nord holder til, købte Jens Larsen for to år siden, hvor han ellers tidligere har lejet sig ind.  

En ting, som været vigtigt for virksomheden og Jens Larsen, er at virksomheden har den rette beliggenhed. Når folk kører forbi ude på landevejen på vej ind til Otterup, så kan folk se værkstedet og følge lidt med i de biler, som Jens Larsen har til salg. Og en gang imellem kommer der en kommentar fra kunderne:

"De siger, at nu har du da ikke for mange biler til salg mere,” griner Jens. ”Så må jeg hellere se at få et par flere biler hjem.

Mange af Jens Larsens kunder er kommet via mund til mund-metoden. Blandt andet ude fra sommerhusområdet ved Hasmark Strand. Der har Jens Larsen oplevet, at når folk er i sommerhus i en uges tid, så fortæller den ene sommerhusgæst den anden sommerhusgæst, at de kan få ordnet deres bil hos Jens, imens de er på ferie, og det fungerer rigtigt godt.

En anden rigtig god ting ved beliggenheden er, at der ligger en fysioterapeut ikke så langt væk derfra.

"Nogle gange oplever vi, at folk stiller deres bil ved os når de på vej til fitness, og så laver vi service på bilen imens de sveder. Så kan de hente bilen efterfølgende, eller så aftaler vi med dem, at vi leverer bilen til dem på deres privatadresse. Det fungerer rigtig godt," fortæller Jens.

Jens går meget op i, at man altid skal holde det man lover, både når det gælder pris, og hvornår bilen skal være klar. Det er meget vigtigt at der er styr på det.

Om 3 år

Jens fortæller, at nu hvor det går så meget opad med antallet af kunder, så skulle der gerne komme en ekstra ansat.

Jens’ største frygt er ikke at have nok at lave, men som det ser ud nu, så bliver det overhovedet ikke noget problem fremadrettet, og derved vil Jens have nok at lave til en ekstra ansat.

Når der skal skiftes vinterdæk og finde de opbevarede dæk frem, så er det den ekstra mand, som gør det. ”Vi arrangerer det oftest, så alle dækskift og lignende foregår om formiddagen. Det styrer manden selv: Olieskift, skift af pære eller lapning af dæk. De andre kan så tage sig af de lidt større ting. Det er en rigtig fin fordeling og skaber en god dynamik på værkstedet.”

Jens vil rigtig gerne vækst: ”Men ikke for enhver pris. Der skal være nok at lave for alle mand, og man skal ikke gå og kede sig. Så væksten skal ske i det rette tempo, når kunderne er der til det.” Butikken vokser med kunder, så det bliver nok ikke et problem i fremtiden.

 

Læs mere

Au2nord Otterup