Der er koldt… derinde

Dæncker på Nordfyn

Tekst og foto: Ove Syberg
Dato: 12-09-2018

I den sydlige del af Bogense, lige midt i industrikvarteret, ligger Dæncker Køleinventar. En virksomhed, der importerer og sælger køle- og frysemøbler til det danske marked. De sælger også elementer til opbygning af kølerum efter individuelle mål.

I dag er det Pia og Lone Dæncker, der ejer og driver virksomheden, som deres far Kurt Dæncker startede i mere ydmyge lokaler for ca. tyve år siden. Han havde aldrig lavet andet end at sælge kølemøbler, så pigerne var næsten født ind i branchen.

Generationsskifte 

Både Pia og Lone har en HD i afsætning, så den del var i alt fald på plads, da de mere og mere overtog tømmerne i butikken fra Kurt. Først var det Pia der bidrog til virksomheden, og senere kom Lone til.

”I realiteten var det jo allerede på det tidspunkt, at generationsskiftet blev sat i gang,” siger Pia: ”Det er jo en rigtig god ide at starte en generationsskifteproces i rigtig god tid.”

Faktisk startede processen for mere end ti år siden, da hun og Lone begyndte at sætte de første midler ind på en etableringskonto. Det har de aldrig fortrudt, da skiftet så kunne gennemføres, uden at de stod med en kæmpe gæld til at starte med.

Både Lone og Pia smiler og fortæller videre, at det var en kæmpe fordel, de var to om at overtage Dæncker Køleinventar. Det var jo på det tidspunkt, de havde eller ventede små børn, så det var meget afgørende, at de havde mulighed for at hjælpe, støtte og træde til for hinanden i den periode.

”Det har været grundlaget for succesen, da vi begge ville være både professionelle virksomhedsledere og samtidig gode og stabile familiemennesker.”

Dæncker på Nordfyn

Bestsellers og organisk vækst 

En af forretningens bestsellers er modulopbyggede kølerum. Det er højkvalitetsprodukter, der importeres fra Tyskland. De kan fuldstændig tilpasses kundens behov og er derfor uhyre populære på markedet.

Et andet godt sælgende produkt er kølediske, som typisk er at finde i mange forskellige butikker, og i alle supermarkeder. Dæncker køber dem af en portugisisk producent, der virkelig leverer kvalitetsprodukter. De sælger også en del ismaskiner, både til restauranter men også til fiskehandlere og andre, der har brug for synlig nedkøling.

Kunderne er typisk firmaer, der opsætter køleanlæg i detailhandelen. Derfor har Dæncker ikke direkte kontakt til slutbrugerne, men skal selvfølgelig konstant følge trenden i markedet hos slutbrugerne.

Kunderne er at finde i Danmark, Færøerne og Grønland.

”Vi har kigget på eksport både til Sverige og Norge, men det er ikke blevet til noget endnu,” fortæller Pia og Lone. ”Primært skal virksomheden konsolideres, men vi vil også gerne opbygge salgsoplæg på de digitale platforme. Marketing skal styrkes, så der kommer en naturlig organisk vækst - og måske noget eksport på sigt.”

 

Læs mere

Se mere på virksomhedens egen hjemmeside