Det er en win-win- situation for os alle!

Tekst: Ida Sejer Clausen
Foto: Søndersø Produktionsskole
Dato: 23-05-2017
 
Elever arbejder på Farstrup Møbler

 

Den 1. marts blev den 107 år gamle virksomhed Farstrup Møbler overtaget af 4 jyske investorer. De har store planer for virksomhedens fremtid og er nu i gang med at redefinere virksomheden.

Straks da nyheden om købet blev offentliggjort, kontaktede NEET’s erhvervskonsulent Jørgen Bårris virksomhedens nye direktør for at gå i dialog om, hvad NEET kan bidrage med, og hvilke ideer de nye ejere har med virksomheden.

En af de første opgaver er at rydde op i nogle af de gamle fabriksbygninger. Og her kom NEET’s gode lokale netværk i spil for at løse opgaven. Søndersø Produktionshøjskole blev sat sammen med Farstrup Møbler, og der er nu sendt et oprydningsteam fra Produktionshøjskolen ud på virksomheden. Dette team skal under ledelse af værkstedslærer Lone Rasmussen frem til sommerferien stå for oprydningen.  

Elever fra produktionsskole arbejder på Farstrup Møbler

 

Direktør Steen Lyhne Johansen fortæller om udfordringerne ved at have overtaget Farstrup Møbler:

” Farstrup Møblers bygninger er en tidslomme på 20.000 kvm, hvor man aldrig har smidt noget ud, og alt er gemt. Vi fandt hurtigt ud af, at der skulle ryddes op og ryddes ud i mange gamle ting og sager. Vi havde behov for at skabe plads og liv. Derfor var det fantastisk at lave et samarbejde med Søndersø Produktionshøjskole, da vi ikke havde tid til selv at begynde at rydde ud og skabe fornyet plads. Det var en rigtig god kombi at lave et samarbejde med Søndersø Produktionshøjskole, for vi havde aldrig nået så langt på så kort tid. De friske unge mennesker går målrettet til opgaven og knokler for at komme igennem alle lokalerne. Det er et stort arbejde”. 

Søndersø Produktionshøjskole på Farstrup Møbler

 

Arbejdet har nu stået på i nogle dage, og indimellem dukker der ting frem fra gemmerne, som er 50-60 år gamle – ja, nogle af Farstrups medarbejdere mener sågar, at noget er helt tilbage fra virksomhedens etablering. Alle disse effekter er med til at fortælle historien om den gamle virksomhed helt frem til i dag.

Udover dette har NEET løbende kontakt med virksomheden for at hjælpe med rekruttering, digital tilstedeværelse, lokal branding m.v. Det sker dels direkte via NEET selv, dels via samarbejdspartnere.

Elever fra Søndersø Produktionsskole på Farstrup Møbler

 

”Det lokale samarbejde mellem NEET, Produktionshøjskolen, jobcenteret og Task Force Erhverv har vist sit værd, og der skal derfor lyde en stor ros til vores samarbejdspartnere for indsatsen”, siger Jørgen Bårris.

 

Søndersø Produktionshøjskole på Farstrup

 

Læs mere

Farstrup Møbler

Søndersø Produktionshøjskole

Hvad kan NEET hjælpe din virksomhed med?