”Der er tryk på”

Makkerparret og fysioterapeuterne, Lars Johansen og Ejnar Thorsen kan, inden ugen er omme, fejre jubilæum og hylde, at de har drevet klinik sammen i 25 år. Det er et stærkt team, som startede i det små i Særslev, og som nu befinder sig i Søndersø, hvor de er syv fysioterapeuter. Derudover driver fysioterapeuterne et træningscenter for alle, der gerne vil røre sig lidt. Her er der ligeledes mulighed for holdtræning med instruktører.

Af Lene Hindsgaul Nielsen
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
08-01-2015

Indehaver og fysioterapeut, Ejnar Thorsen, mener, at man får mere ud af at arbejde sammen frem for at lukrere hinanden. Foto: Nordfyn Erhverv


Endelig ”hjemme”

Efter et par flytninger, mener Ejnar Johansen, at de endelig har fundet det rette sted for deres klinik, som ligger i over 800m2 nye lokaler på Odensevej i Søndersø. Her besøgte Nordfyn Erhverv i starten af ugen det flotte hus, hvor der var en livlig aktivitet af patienter og motionister fra Nordfyn.

Godt samarbejde med andre

Man kunne måske forestille sig, at der bliver kæmpet om kunderne i Nordfyns Kommune hos de tre klinikker i henholdsvis Søndersø, Bogense og Otterup. Men Ejnar Johansen opfatter det ikke selv som om, at der er konkurrence imellem dem. Han mener nærmere, at de har et godt samarbejde.

Makkerparret Lars og Ejnar. Foto: Nordfyn Erhverv


”Motion på recept”

Deres samarbejder, er mange. Alle tre klinikker har en sundhedsaftale med Nordfyn Kommune, hvor medarbejdere kan få behandling i klinikkerne samt træne ved brug af et klippekortssystem, hvor de får tildelt fem klip om året. Her kan de vælge mellem en behandling eller en måneds træning for ét klip. Et andet samarbejde, de også har, er ’Motion på Recept’, der bliver betalt af kommunen. Det tilbydes folk med livsstilssygdomme, at blive behandlet for sygdomme med motion frem for piller. Det er et projekt, der, mere konkret, handler om, at patienterne får lavet en sundhedsprofil, når de starter efterfulgt af fire måneders træning, fire ganges diætist og en afsluttende sundhedsprofil, som gerne skal vise et forbedret resultat i forhold til projektets start. Et tredje samarbejde, de har, er genoptræning efter kontakt med sygehusvæsenet. Det hænder, at kommunen har svært ved at følge med i antallet af patienter, der har behov for fysioterapi. Derfor kan disse blive sendt videre til klinikkerne i Bogense, Otterup og Søndersø. ”Det er simpelthen vores erfaring, at vi får mere ud af det, hvis vi arbejder sammen, end hvis vi lukrere hinanden”, fortæller en positiv Ejnar Thorsen. Han giver altså et billede af et kollegialt fællesskab frem for konkurrence mellem klinikkerne, hvilket har været med til at skabe gode resultater. Måske dette kunne være til inspiration for andre brancher.

Hvad byder fremtiden på?

Efter at have bygget et stort hus til fysioterapi og træningscenter, er der ikke umiddelbart nogen planer om at udvide yderligere, men det betyder dog ikke, at der bliver hvilet på laurbærrene. Der foregår en konstant faglig udvikling, hvor klinikkens fysioterapeuter deltager på eksterne og interne kurser. Kvalitetssikring er blandt andet ét af de områder, klinikken arbejder mere og mere med. Patienterne skal både testes og behandles, og her bruger de i klinikken praktikanter fra fysioterapeutskolen, som løbende gennem året kommer ind og afprøver deres tillærte teorier fra skolebænken.

Det er tydeligt, at fysioterapi-faget ikke er et område, der står stille – en lighed, der kan beskrive den rivende udvikling, der har været de sidste 25 år for makkerparret, Lars og Ejnar.

Hos Nordfyn Erhverv ønsker vi tillykke med 25 års jubilæet.