Der er brug for jer

Talentspejderne
Tekst: Ove Syberg
Dato: 11-01-2018

 

Der er brug for jer til at hjælpe unge mennesker, der har det lidt svært med egen tillid og troen på egne evner.

Nordfyns Kommune, Nordfyns Erhverv og Turisme og organisationen Talentspejderne er gået sammen om at finde en gruppe af mentorer, der gerne vil hjælpe disse unge mennesker, der går i 7. til 9. klasse, med at give dem troen på sig selv tilbage.

Det er, som alle ved, ekstremt vigtigt for vores samfund, at så mange som muligt får en uddannelse. Det er lige så vigtigt for erhvervslivet, når der skal rekrutteres kvalificeret arbejdskraft. 

Så idéen er, at virksomhederne og deres medarbejdere ser det rigtigt gode formål med at rekruttere mentorer i egne rækker.

Talentspejderne afholder en kursusdag, hvor de kommende mentorer bliver klædt på til at varetage opgaven med de unge mennesker ved at skabe fokus på de ting, eleverne er gode til. Ad den vej kan man øge elevernes grad af selvtillid og dermed give dem et boost i deres daglige skolegang.

Majbritt Bajric fra Talentspejderne fortæller, at projektet er skruet sådan sammen, at virksomhederne leverer halvdelen af den tid, mentorerne bruger i forløbet, og at mentorerne selv leverer den anden halvdel som frivillig arbejdskraft.

Majbritt fortæller videre, at Talentspejderne har en ret høj succesrate med de unge mennesker: Hele 86% af de unge, der har startet et mentorforløb, har gennemført, og 80% er startet på en uddannelse.

Majbritt understreger vigtigheden af, at mentorsamtalerne foregår et neutralt sted. Altså ikke i skolemiljøet og heller ikke i et privat hjem:

”Det ideelle vil faktisk være, om samtalerne kunne finde sted ude i virksomhederne. Her kan eleverne samtidig ’’snuse’ til den verden, der kan åbne sig for dem, når de er i gang med en uddannelse eller har gennemført den.”

Mentorerne skal afholde 24 møder på halvanden times varighed med deres mentees. Det kan lyde af meget, men det er helt essentielt, at der skabes et tillidsforhold og en stor grad af fortrolighed mellem de voksne og eleverne, således at der skabes en gensidig forståelse for vigtigheden af forløbet. Eleven modtager et certifikat, når forløbet er gennemført.

Ligesom Nordfyns Kommune er Kerteminde og Faaborg-Midtfyns kommuner også med som partnere i Talentspejder-programmet her på Fyn. 

Så kære virksomheder og medarbejdere: Hjælp jer selv, Nordfyns Kommune, erhvervslivet og ikke mindst eleverne med dette projekt. Det kan blive en ren win win.

 

Kontakt 

For yderlig information og tilmelding, kontakt:

Konsulent i Talentspejderne Maibritt Bajric. Tlf. 61555010, mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Erhvervskonsulent Ove Syberg. Tlf. 21172101, mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.