De første 10 år

Designa i Bogense

Tekst og foto: Ove Syberg
Dato: 03-01-2019

Dorthe og Ivan Hoppe startede DESIGNA i Bogense for ti år siden. De holder derfor en reception for kunder og forretningsforbindelser i dag fra kl. 14-19.

Men hvad er DESIGNA egentlig for en størrelse?

Det handler om køkken, bad og garderobe i kædebutikkerne DESIGNA, og det er møbler fra fabrikken i Kellerup, der pryder butikkens lokaler.

”Vi sælger meget individuelt orienterede løsninger inden for de forskellige segmenter, og meget af salget foregår på de sociale medier,” forklarer Ivan: ”Men langt det største salg kommer i hus gennem kundernes anbefalinger til hinanden.” Det er vel nok lidt usædvanligt i dagens Danmark, men må jo betyde, at Dorthe og Ivans kunder er vældig tilfredse med deres DESIGNA produkter.

Dorthe fortæller, at deres kunder typisk booker et møde med dem, og man så klarlægger kundens ønsker og behov. Efterfølgende bliver rummet, hvor møblerne skal stå, målt op, og der bliver lavet 3D tegninger, hvor alt kan rykkes rundt. Så har kunden et rigtig godt indtryk af, hvordan det kommer til at tage sig ud.

”Det er vigtigt at have en god og åben dialog med kunderne, samt at de får set tingene i virkeligheden i butikken, inden de tager den endelige beslutning om køb,” påpeger Ivan.

DESIGNA i Bogense tilbyder kunderne næsten færdige løsninger. Det skal forstås sådan, at de leverer og monterer alt, dog undtaget de tekniske installationer.

Designa i Bogense

Ny målsætning

Langt den største del af deres kunder er hr. og fru Danmark. Der er dog også enkelte håndværkervirksomheder, der køber elementerne hos DESIGNA.

Dorthe og Ivan fortæller, at kunderne geografisk set befinder sig i deres nærområde. Men at der også kan dukke kunder op andre steder i Danmark. Blandt andet har der været nogle store opgaver i København.

For øvrigt har DESIGNA i Bogense fået en ny målsætning, siger Ivan, og det er i alt fald ikke noget de før har været så skarpe på: ”Vi har lige nu en markedsandel på 10% i vores område. Men den nye målsætning går på, at den skal øges til 15% inden for to år.”

Ret ambitiøst må man sige. Så der skal nok endnu mere gang i den digitale markedsføring.

Dorthe fortæller, at de faktisk er steget med hele tyve procent i omsætning fra 2017 til 2018. Ganske imponerende må man sige. Det har så også betydet, at de har hentet lidt hjælp udefra for at klare tingene.

Trenden for køkkener lige nu er træ. Det vil sige, at de fleste vælger trælooket fremfor det hvide eller grå. Der er dog stadig mange, der vælger de farvede løsninger. En anden ting, der virkelig vinder frem i disse år, er ’’quookeren’’, der leverer kogende vand fra vandhanen. ”Det er ved at blive hvermandseje,” fortæller Ivan. Næsten alle nye køkkener der bliver installeret, har en kogende vandhane. Den kan bruges til mange ting, blandt andet en hurtig kop te eller kaffe, rense lysestager og masser af andre ting,fortæller Dorthe.

De sælger også garderobeskabe, og det er næsten udelukkende skabe, der er tilpasset på mål og med skydedøre installeret. Her er der mulighed for helt individuel indretning med hylder, skuffer eller stænger.

Designa i Bogense

Mere travlhed

Arbejdsdelingen mellem de to er, at det administrative og opmåling ligger hos Dorthe, og opsætningen ude hos kunderne er Ivans område.

”Om nogle år har vi nok ansat en medarbejder mere,” siger de. ”Vi forventer mere travlhed i årene der kommer, og så har vi jo for første gang fået nogle vækstmål. Det kunne jo også være det var en, der på sigt vil overtage virksomheden.”

Ivan fortæller at han egentlig kom ind i denne branche ved en tilfældighed. Han er uddannet radiomekaniker, blev derefter brugsuddeler og så sælger.

På salgsuddannelsen var der en der mente han skulle i gang med det samme, og det blev så køkkenforhandler. Det blev til flere steder i Jylland, inden turen gik til det fynske.

Dorthe er udannet på kontor, men blev også hurtigt selvstændig. Hun solgte simpelthen sin arbejdskraft til virksomheder, der stod og manglede arbejdskraft, men ikke havde behov for en fastansat.

Det var via en køkkenbutik i Kolding, at de slog pjalterne sammen for så at starte op i Bogense.

”Så der er fart på, og det bliver ikke mindre,” griner de.

 

Læs mere

DESIGNA Bogense