Da Maribo indtog Bogense

Tekst og foto: Ove Syberg
Dato: 08-05-2018

Maribo i Bogense

I torsdags var en erhvervsdelegation på besøg i Bogense. Det var erhvervsdrivende, turistfolk, erhvervsforening og kommunale embedsmænd, der deltog.

Anledningen var, at konsulent Torsten Bo Jørgensen fra byrejsen.dk var hyret af Lollands Kommune til at kigge på byudvikling af Maribo.

Torsten havde tidligere hjulpet os her i Nordfyns Kommune med at kigge på udvikling af vores bymidter. På det tidspunkt var Torsten ansat af Cowi som konsulent.

I den proces var han rundt og kikke på Søndersø, Otterup og Bogense for at se på, hvad man kunne gøre for at gøre bymidterne mere indbydende, så gæsterne blev lidt længere og dermed brugte flere penge.

I den forbindelse faldt Torsten for Bogense, hvor han synes der var både spændende, flot og hyggeligt på et meget lille areal.

Dermed blev Bogense en del af udviklingsplanerne for Maribo og fik dette besøg.

Delegationen blev modtaget af borgmester Morten Andersen, der fortalte lidt historie og lidt om fremtiden. Men også om det rigtig gode samarbejde, der er mellem kommune og erhvervsliv her i det nordfynske.

 

Maribo i Bogense

Derefter var der samlet gåtur gennem byen anført af formand for handelsforeningen Per Maegaard og Poul Jørgensen fra Nordfyns Kommune. Der blev fortalt gode historier og rigtigt vist frem.

Målet var i første omgang Støberiet på havnen, hvor der skulle indtages kaffe og kage. Under indtagelse af dette fortalte Finn Gramvad om baggrunden for at istandsætte det gamle plaststøberi og omdanne det til kulturhuset Støberiet. Han var meget glad for at lave noget, som mange borgere på Nordfyn, og så sandelig også udefra, kunne få glæde af ved kulturelle events og andre begivenheder.

 

Maribo i Bogense

Jette Kærgaard fortalte om Rosenfestivalen, der har vokset sig virkelig stor, men også om det kæmpe arbejde, der ligger bag denne succes.

Ove Syberg berettede om den proces, der var forløbet i samarbejdet med Torsten og Cowi, og hvad der blandt andet var kommet ud af det.

Direktør Per Olesen fra Nordfyns Erhverv og Turisme fortalte om en slagkraftig organisation, der var nødvendig, hvis man vil udvikle erhvervslivet og hente de helt store events til byerne i Nordfyns Kommune.

Herefter gik turen via Marinaen tilbage til Rådhuset, hvor bussen til Maribo holdt og ventede.

Efterfølgende har vi her på Nordfyn fået rigtig meget ros og positiv feedback fra delegationen. Det er dejligt, når nogen er glade for at besøge Nordfyn.