Cykelløb og netværk

Tekst: Ove Syberg
Foto: Ove Syberg og Arne Rasmussen
Dato: 20-09-2017

 

Torsdag d. 14. september var der gang i den i Otterup. Kongeetapen af PostNord Danmark Rundt blev skudt i gang på Torvet, og Nordfyns Erhverv og Turisme affyrede samme dag startskuddet til et nyt erhvervsnetværk på Nordfyn.

Ankomst til PostNord DK Rundt i Otterup 

Lad os starte med det sidste.

Kuplen på Otterup Bibliotek dannede rammen om starten på et nyt erhvervsnetværk på Nordfyn.

37 interesserede fra det nordfynske erhvervsliv var dukket op for at høre, hvad et sådant netværk kunne indeholde og bruges til.

Direktør for NEET Per Olesen bød velkommen og fortalte om netværket, og hvad det kunne bruges til: Blandt andet at skabe værdi for den enkelte virksomhed, og at understøtte lokale begivenheder og events.

Borgmester Morten Andersen kom ind på vigtigheden af at have et nordfynsk erhvervsnetværk, der i den grad kunne få to plus to til at blive fem for virksomhederne på Nordfyn: Bl.a. ved at hjælpe hinanden på tværs ved flaskehalse og større ordrer.

Erhvervskonsulent Jørgen Bårris fra NEET fortalte, hvad han havde oplevet af positive ting i de mange netværk, han har været involveret i. Men også hvor vigtigt det var, at netværksmedlemmerne kommitter sig, for at få det optimale ud af netværket.

Til sidst kom løbsdirektør Jesper Worre lige forbi, og fortalte om det at arrangere et så stort cykelløb som PostNord Danmark Rundt. 

 

Jørgen Bårris fra NEET fortæller om netværk

Erhvervsnetværk giver vækst

Den udsendte fra NEET spurgte erhvervskonsulent Jørgen Bårris, hvordan virksomheder kan bruge et erhvervsnetværk?

Jørgen fortæller, at personerne i netværket ofte møder andre, der har de samme udfordringer i deres virksomheder, så der kan sparres og udveksles erfaringer.

”Der kan gøres forretninger i sådant et netværk. Man opdager, at andre deltagere faktisk har produkter eller tjenester man har brug for, og så kan man jo lige så godt handle lokalt,” understreger Jørgen.

”Der findes jo også netværkernes netværk: Personer i et netværk er måske også medlem af andre netværk, og dermed kan kontaktfladen jo nå en anselig størrelse.”

Jørgen fremhæver også, at der selvfølgelig skal være arrangementer, som medlemmerne efterspørger. Derudover kan der være virksomhedsbesøg og spændende eksterne oplægsholdere. Sociale arrangementer efter deltagernes valg skal også i kalenderen. Et andet eksempel på et emne er noget så sexet som persondataforordningen. Måske et kedeligt stof, men ikke desto mindre, noget der er nødvendig viden ude i virksomhederne, understreger Jørgen.

”Man skal bidrage, når man sidder i et netværk, men så får man også rigtig meget tilbage,” slutter han. 

 

Per Olesen byder velkommen

Begejstrede deltagere 

Men hvad siger andre, der deltog i start-up mødet i Kuplen? 

Jørgen Olsen, Nordfyns Bank, Bogense:

”Det er en rigtig god ide, og mange virksomheder kan få glæde af sådant et netværk. ”

John Rasmussen, Otterup VVS:

”Det er godt med et netværk på tværs af brancher. Jeg netværker en del, men det er i faglige netværk. Man skal bruge hinanden i disse netværk, så det er et godt initiativ her på Nordfyn. Man kan få meget ud af det, hvis man virkelig vil det.”

Gunnar Nielsen, BDO Revision:

”Det er godt med sådant et nordfynsk netværk på tværs. Mange kan få glæde af det.”

Jacob Christoffersen, advokatfirmaet Jacob Christoffersen:

”Det er en spændende ide, og der er også mange spændende virksomheder med i dag. Det er noget der vil kunne løfte erhvervslivet generelt her på Nordfyn og medvirke til at indfri de forventninger, vi alle har til udviklingen. Det kræver dog, at der kommer nogle engagerede mennesker, der er villige til at bruge de nødvendige ressourcer.”

Ulrik Bieler, Otterup Bowlingcenter:

”Det kan blive rigtig godt. Det er noget vi har manglet, så initiativet er velkomment. Det er også godt, at introduktionen til netværket er koblet op på en sportsbegivenhed.

En gulerod ville dog ikke være af vejen for at lokke folk til at deltage i netværket. Det kunne være en erhvervstur eller lignende. Bare det at få medlemmerne ud af de vante rammer og væk fra hverdagen vil givet være en god ide. Så kan der virkelig blive netværket.”

 

Cykelrytterne ved PostNord DM i Otterup

Cykelløb og erhvervsliv

Og så var der også cykelløb. 

Starten på årets kongeetape i PostNord Danmark Rundt blev nemlig skudt i gang af borgmester Morten Andersen på torvet i Otterup.

Alle 37 deltagere fra opstarten på erhvervsnetværket var inviteret til at overvære starten af cykelløbet fra VIP-teltet på torvet.

Der blev snakket og netværket på tværs, mens de mange cykelryttere blev indskrevet til løbet lige ved siden af.

Med omkring 4000 tilskuere blev den fortættede stemning nydt af alle. Det er ikke så tit, Otterup og Nordfyn har arrangementer af sportslig karakter med så mange interesserede, og Nordfyn blev eksponeret godt i flere landsdækkende medier. Og det varer kun to måneder, inden der igen er cykelløb på Nordfyn: World Cup i cyklecross, som afvikles i Bogense.

Læren er, at erhvervslivet og sporten kan give hinanden meget og går fint hånd i hånd.

Kontakt

Er du interesseret i at være med i Nordfyns Erhverv og Turismes erhvervsnetværk?

Kontakt erhvervskonsulent Jørgen Stig Bårris på tlf. 61960569 eller via e-mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.