Succes på beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed - og fremragende service!

Tekst: Ina Larsen
Foto: Ove Syberg og Jeanie Bruun
 
Jeanie Bruun er klar til at tage sig af sine gæster
Jeanie Bruun er klar til at tage sig af sine gæster

 

Bruuns Bed & Breakfast har eksisteret i mindre end et år og har kun et værelse til leje. Det har de stormende succes med.

”Vi startede op 1. maj sidste år med at udleje et værelse med eget bad på Booking.com. Vi har haft udsolgt fra dag 1, og vi har åbent hele året rundt,” fortæller Jeanie Bruun.

Hun driver det lille bed & breakfast, som hun ejer sammen med sin mand Kjeld Bruun. De har boet i et dejligt hus på Bogense Gl. Havn i 17 år, og i de første 12 år havde de butik i nederste etage. Den lukkede de for 5 år siden, og så blev lokalerne lejet ud til erhvervsmål i 3 år. Derefter forsøgte de at leje det ud igen, men uden succes. ”Vi har været meget i tænkeboks over hvad vi skulle stille op med vores erhvervslokaler. Og så tænkte vi: Hvorfor ikke starte op med at leje det ene værelse ud, vi har?” Og som sagt, så gjort, og det lille sted er blevet meget populært.

 

Det populære og indtil videre eneste værelse på Bruuns Bed & Breakfast
Det populære og indtil videre eneste værelse på Bruuns Bed & Breakfast

Top ti over bedste overnatningssteder

Booking.com er en hjemmeside, hvor folk kan booke overnatning i hele verden. Her kan du selv sætte værelser til leje. Brugerne anmelder bagefter de steder, hvor de har boet, og det har Bruuns Bed & Breakfast haft succes med: I 2016 var det på Booking.coms top ti over bedste overnatningssteder i Danmark, og derfor har de modtaget en flot Guest Review Award for deres gode service til feriegæsterne.

”Vi får nogle gratis point på grund af beliggenheden,” siger Jeanie Bruun. ”Gæsterne kan sidde på altanen med udsigt til Æbelø og spise morgenmad, og til den anden side er der udsigt til alt livet på havnen.”

Men det er selvfølgelig ikke hele hemmeligheden: Det vigtigste er, at Jeanie gør meget ud af at give gæsterne en god oplevelse. Når de ankommer, får de en drink, de får serveret lækker hjemmelavet morgenmad med bl.a. hjemmebagt brød og egen marmelade til – og en lille hjemmelavet bitter til som et ekstra touch. Folk kommer også med ind i den private stue, de kan bruge haven, låne grillen og cyklerne, og så taler både Jeanie og Kjeld Bruun gerne med gæsterne: ”Jeg synes, det er sjovt at tale med folk. Der kommer mange forskellige typer af mennesker, og jeg kan godt lide at skabe den personlige kontakt.”

 

Fantastisk udsigt fra altanen
Fantastisk udsigt fra altanen

Service og godt netværk

Gæsterne bliver typisk boende i 1-5 dage, men der er også nogen der bliver så længe som 3 uger – og så lærer man også folk at kende. Jeanie pointerer også, at når man bor i Bogense, er man tæt på vandet, men samtidig heller ikke langt fra oplevelser på Fyn og i trekantområdet.

Jeanie Bruun har arbejdet i Nordfyns Kommune som leder af et plejecenter og stoppede sin karriere sidste år. Hun har derfor en tjenestemandspension, ligesom hendes mand stadig er aktiv i erhvervslivet. Det betyder, at de ikke behøver at leve af deres Bed & Breakfast, men i stedet kan bruge det som et godt supplement. Og det er også en god baggrund for at have med feriegæster at gøre:

”Jeg har arbejdet i servicebranchen hele mit liv, og jeg kan godt lide at skabe kontakten til andre mennesker.”

Hun har også godt gavn af sit netværk, for der er mange dejlige overnatningssteder på Nordfyn: ”Jeg har to veninder på Foldenhus og Guldbjerghus, og jeg er veninde med den tidligere ejer af Lunds Hotel. Jeg har kunnet få god inspiration. Vi henviser til hinanden og hjælper hinanden, og vi giver hinanden små fif og gode råd.”

 

Arbejdet er i gang på nye værelser

Vokseværk

Den store succes har givet mod på mere, og nu kommer der to ekstra værelser: ”Nu laver vi alle dele af de gamle butikslokaler om til værelser med eget bad, fællesstue og tekøkken.” Derfor vil der fra enten 1. maj eller 1. juni være 3 værelser til rådighed på Bruuns Bed & Breakfast: ”Vi skal i hvert fald være klar til højsæsonen!” Samtidig er de også klar til at få flere erhvervskunder, og de er ved at få lavet en hjemmeside.

Og Jeanie snupper gerne 10 år eller mere med eget bed & breakfast:

”Jeg er jo min egen chef, og jeg kan godt lide den frihed, der er i det. Jeg vil gerne have noget at hygge mig med. Og så er jeg vild med kontakten til alle de glade gæster.”

 

Læs mere

Bruuns Bed & Breakfast på Facebook