Amalie og Jonas fik præmie for deres flotte iværksætterprojekt

Nordfyns Erhverv og Turisme har nu hædret nogle dygtige og initiativrige unge iværksættere!

Tekst: Ove Syberg
Foto: Ida Sejer Clausen
 
Amalie og Jonas får præmie

 

Den 24. januar fik Amalie og Jonas hver en powerbank overrakt af Nordfyns Erhverv og Turismes erhvervskonsulenter. De to er vindere af NEET's konkurrence om det bedste iværksætterprojekt. 

Den 16. og 17. november 2016 var Nordfyns Erhverv og Turisme initiativtagere til en iværksætterevent på Nordfyns Gymnasium. Det var for gymnasieelever og afgangsklasserne i folkeskolen, efterskolerne og produktionsskolerne.

Her blev fortalt om det at starte egen virksomhed, men også om hvordan man skaber idéer – og oven i købet får gode idéer – og selvfølgelig også, hvor vigtigt det er at have en uddannelse om ballast. 

I den forbindelse udskrev Nordfyns Erhverv og Turisme en konkurrence. Den handlede om at udtænke det bedste projekt til at iværksætte en virksomhed. Projektet skulle være gennemtænkt og bæredygtigt fremadrettet.

 

Amalie og Jonas

Vinderne 

Ud af de indkomne forslag valgte dommerkomiteen et projekt, der faktisk allerede så småt var i gang.

Initiativtagerne er Amalie Hjort og Jonas Nielsen, som begge går i 3.g på gymnasiet. De er færdige til sommer, og så har de planer om at gå ’’all in’’ i deres projekt.

Kort fortalt går deres projekt ud på at sælge friskpresset juice og frisk frugt på festivaler og ved andre events.

”Vi ser en niche her, der ikke er fokus på fra anden side – og der er stor efterspørgsel på produkterne,” fortæller Amalie og Jonas.

Det blev prøvet af ved sidste års Havnekulturfestival i Odense, med stor succes.

”Vi har store forventninger til fremtiden,” fortæller de, og  sammen med NEET er de nu i gang med at sætte projektet mere på skinner.

 

Tillykke til Amalie og Jonas!