Alufabrikken, en virksomhed i vækst

Tekst og foto: Ove Syberg
Dato: 29-11-2018

Alufabrikken

I Søndersø ligger en virksomhed i vækst, nemlig Alufabrikken.

Direktør og medindehaver Henrik Østerhaab har inviteret indenfor for at fortælle om, hvordan det går i virksomheden, hvordan det hele startede, og hvad der er af forventninger til fremtiden.

Alufabrikken producerer færdige produkter inden for facader, døre, vinduer og porte. Alt i aluminium, hvor de rå aluminiumsprofiler importeres fra Tyskland. Alufabrikken laver blandt andet butiksfacader, der kan være op til flere tusind m². Så er der aluminiumsskydedøre i alle afskygninger, med elektrisk styring. Døre med adgangskontrol og alarmer, ligeledes skud-, brand- og bombesikre døre.

Alt bliver lavet på bestilling. Der bliver ikke produceret til lager, og det betyder at der er fem til otte ugers leveringstid.

Alufabrikken

Fra elektriker til Alufabrikken

Henrik fortæller at de er tre partnere i virksomheden, hvor han er den ene og samtidig direktør i foretagendet.

Henrik er oprindeligt elektriker og tog forinden en HTX. Han har siden læst forskellige merkonom-fag, men påpeger at el-uddannelsen faktisk er noget, han har haft glæde af i forbindelse med sit nuværende virke.

Efter svendebrevet som elektriker kaldte værnepligten, og søværnet var arbejdspladsen i ni måneder. Herefter startede Henrik i sin fars firma, og det handlede om bilvaskehaller.

Men med Henriks baggrund begyndte han at arbejde med solafskærmning og beslægtede ting. De var fire mand der kørte rundt og satte op, og det tog hurtigt om sig med fart på.

”I den forbindelse fik jeg nogle oplevelser med aluminiumsleverandøren, der fik mig til at beslutte selv at starte en produktion op med importerede aluminiumsprofiler.”

Alufabrikken

Kunder overalt i Danmark

Til at begynde med var det den lokale tømrermester, der var aftager af produkterne, men produktionen voksede hurtigt i takt med at kunderne blev flere.

Alufabrikkens kunder er overalt i Danmark. Det er de store byggemarkedskæder, glarmestre og virksomheder der producerer porte, hvor dørelementerne kommer fra Alufabrikken.

Der er en smule eksport til Grønland, Norge og Sverige. Det er ikke noget der indtil nu er satset på, men det kunne godt være der kommer mere gang i det i fremtiden:

”Foreløbig er der masser af gang i den i Danmark, og Alufabrikken øger konstant sin markedsandel,” uddyber Henrik.

Alufabrikken

Hjælp fra Jobcenteret til rekruttering

Der er ca. 20 medarbejdere ansat på Alufabrikken. Der er industriteknikere, der laver beregninger og anden produktionsforberedelse. Der er tre sælgere, og de resterende er i produktionen. Her er der kun to danskere ansat, resten er fra forskellige andre lande, blandt andet Polen og Litauen.

”Jobcenteret har været meget behjælpelig med at finde de rette,” fortæller Henrik: ”De er nu alle fastansatte og skærer og monterer alle elementerne.”

Alufabrikken

En fremtid med vækst

Hvordan mon Alufabrikken ser ud om ti år spørges der, og Henrik ser et øjeblik meget tænksom ud, men siger så: ”Alufabrikken er i fald ikke blevet mindre om ti år. Der er et marked for vækst, og Alufabrikken har fundet sin plads i det med mange store projekter i sigte. Jeg er også ret sikker på, at vi inden for en overskuelig fremtid vil starte eksport på højere plan i de skandinaviske lande.”

Alufabrikken 

Læs mere

Alufabrikken