Nordfynsk iværksætter nomineret til anerkendt pris indenfor velfærdsteknologi

Pressemeddelelse


Birgitte Vangsgaard fra Human Walking er med sin CrossWalker nomineret til CareWare-Next Idèprisen 2017. Dommerpanelet bag prisen er nogle af de bedste branchekendte folk og de arbejder kun med et formål, nemlig at føre den bedste idè til markedet med succes.

Birgitte Vangsgaard 


”Jeg er meget beæret. Jeg har sammen mit team arbejdet hårdt gennem længere tid med min idé og prototype og en sådan nominering er en rigtig fin bekræftelse på, at min idè også giver mening for andre end bare mig selv” lyder det fra Birgitte Vangsgaard. ”Samtidig glæder det mig, at nomineringen giver adgang til sparring med det særdeles dygtige og kompetente dommerpanel, samtidig med at jeg får mulighed for at præsentere min idé og min prototype overfor potentielle kunder.”


CrossWalker er en nytænkt rollator, der kan vedligeholde og genoptræne kroppen. Populært sagt fungerer CrossWalker som en Crosstrainer med hjul og i modsætning til traditionelle rollatorer, så giver CrossWalker bevægelse af arme, ben og ryg og understøtter kroppens naturlige gangmønster.


”Vi er glade og stolte på Birgittes vegne. Birgitte har vist et helt usædvanligt drive og håndteret både de store og små bump, der nu engang kommer som iværksætter, helt fantastisk” lyder det fra direktør Per Olesen fra Nordfyns Erhverv og Turisme. ”Selve produktet er vel på sin vis simpelt, men også en udtryk for klassisk innovation, hvor en fagperson bruger sit fag, sine kompetencer og sin idérigdom til at udvikle et produkt, der altså nu er nomineret til en flot pris.”

CareWare er i 2010 startet af Århus Kommune med det formål at understøtte udviklingen med flere ideer, idèmagere og iværksættere.

Med prisen er det ønsket at fremme udviklingen af det danske vækstlag af iværksættere og startups, der leverer løsninger eller er på vej til at levere løsninger til sundheds- og velfærdssektoren. Udover feedback fra dommerpanelet, så gennemgår alle nominerede et unikt acceleratorforløb hos Konsulenthuset Sussi Bianco.

Vinderen offentliggøres ved en finaleevent den 7. juni i Århus.

Pressemeddelelse (PDF)