Unik kunst i Nordfyns Erhverv og Turisme

Tekst: Dorte Eldrup Feldskou
Foto: Ove Syberg
 
Visitcenteret i Bogense har fået smuk kunst på væggen
Visitcenteret i Bogense har fået smuk kunst på væggen

 

Det nye Visitcenter på Vestre Havnevej i Bogense er blevet rigtig flot, ikke mindst takket være to lokale kunstnere, der hver især har gjort det fantastisk godt.
Birgit Højkilde har malet nogle smukke billeder på forespørgsel af Per Olesen, direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme.

”Birgit maler sådan nogle smukke, glade og finurlige billeder, så jeg kontaktede hende for at høre om hun ikke kunne lave nogen til os – og det må man sige hun kunne!”, udtaler Per Olesen. ”Birgit Højkilde har ladet sig inspirere af byer og områder i kommunen og deres historier, og det er der kommet nogle helt unikke og meget flotte og spændende malerier ud af”.

Birgit har tegnet og malet hele livet, men siden 2004 har hun malet i denne specielle og humoristiske stil, der kaldes naivistisk.

”Jeg har fokus på tryghed og idyl i mine billeder, og motiverne er oftest spontane og impulsive. Jeg bruger glade farver og skaber altid nogle sjove og livsbekræftende fortællinger i mine billeder – jeg bliver nærmest en del af mine billeder i processen”, fortæller hun.

 

Udover de flotte malerier har vi også Daniel Damgaards flotte loungesæt ”Yggdrasil” til både børn og voksne stående i Visitcenteret. Daniel Damgaard er lokal iværksætter og ejer firmaet EcoSign. Derfor er loungesættet inspireret af Nordfyns mange vikingefund og nordisk mytologi. Det er fremstillet af bæredygtig ask og kernelæder og har fine bløde puffer på ryglænene af bisonskind fra Ditlevsdal Bisonfarm.

”Jeg har lagt vægt på at bruge nogle minimalistiske grafiske former med inspiration fra den nordiske mytologi, og sammen med brugen af bisonskind, kernelæder og ask, synes jeg at serien er med til at skabe den helt rigtige reference til kommunens fortid”, udtaler Daniel.

Både malerier og loungesættet er inspireret af Nordfyns Kommunes historie, byer og områder. Den kunst, der er kommet ud af det, er helt unik og passer så flot ind i vores lyse lokaler.

De smukke kunstværker er at se i Visitcenteret på Nordfyns Erhverv og Turisme, Vestre Havnevej 9B. Der er åbent fra 8-22, og I er velkomne til at kigge forbi og nyde kunstværkerne.

 

Læs mere om Birgit Højkilde og hendes kunst

Læs mere om Daniel Damgaard og EcoSign