Så er det fremad for fuld pedal på Nordfyn!


Nordfyn har fået et helt nyt cykelkort med 9 friske forslag til cykelruter og regionale og nationale cykelstier på Nordfyn samt 4 større cykelstier indtegnet.

Direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme Per Olesen ser det som et godt tiltag for turisterne: "Når jeg taler med turisterne, så er det 8 ud af 10 gange et cykelkort, de spørger efter. Nu kan vi tilbyde turisterne et opdateret kort - og de lokale er også meget velkomne til at få ny inspiration til deres cykelture."

Det nye cykelkort
Det nye cykelkort

 

1996 var et godt år for cykling. Bjarne Riis vandt Tour de France, og Rolf Sørensen vandt sølvmedalje ved OL i landevejscykling. Det var også det år, hvor turistforeningerne fra Otterup, Bogense og Søndersø kommuner udgav et nyt cykelkort med forslag til cykelruter på Nordfyn. Disse ruter er blevet genoptrykt et par gange, senest i 2006. Og det er de kort, turister og lokale har fået udleveret indtil nu.

Nordfyn har ændret sig en del i mellemtiden. Det er nu en kommune og ikke 3 kommuner. Nogle veje er blevet mere befærdede. Der er kommet flere cykelstier. Det nye kystområde ved Gyldensteen Strand har forandret hele landkortet. Og så har Nordfyn fået mange flere attraktioner i mellemtiden.

Derfor er et nyt cykelkort meget efterspurgt. Hver dag kommer turister ind på turistkontorerne for at spørge efter cykelkort, og hidtil har turistpersonalet skullet tegne og fortælle på de store Nordfynskort, eller turisterne har fået udleveret de gamle cykelkort.

Det er Nordfyns Erhverv og Turismes webmaster Ina Larsen, der har løsrevet sig fra computeren og har brugt mange dage på at cykle rundt på Nordfyn og indtegne stier og forslag til ruter: ”Mange turister vil gerne opleve Nordfyn på cykel – og det vil vi gerne hjælpe dem med. Nordfyn er fantastisk fra en cykel! Det har været dejligt at opleve hele kommunen på en helt ny måde. Jeg kan kun anbefale at trække cyklen ud og tage ud i det blå.”


Du kan hente det nye cykelkort på turistkontoret. Papiret kan selvfølgelig godt holde til lidt regn, så du kan roligt cykle ud i det danske vejr.

 

Du kan også se cykelkortet på nettet og få inspiration til din cykeltur