Kan vi ikke bare være ligeglade på Nordfyn?

Tekst: Per Olesen
Foto og grafik: G. Skilmore, Ina Larsen

03-02-2016

Der er god grund til at glæde sig til generalforsamlingen i Nordfyns Erhverv og Turisme onsdag den 10. februar på Tingstedet i Søndersø. Her kan du opleve et spændende indlæg om det amerikanske præsidentvalg.

Under titlen ”kan vi ikke bare være ligeglade på Nordfyn” vil tidligere USA-korrespondent Kim Bildsøe Lassen give os indsigt i det amerikanske præsidentvalg, der givet vil fylde rigtigt meget i medierne frem mod valget den 8. november i år.

Som optakt til indlægget på generalforsamlingen har vi lavet et lille interview med Kim Bildsøe Lassen - og hvorfor ikke starte med titlen på hans indlæg:

Kan vi ikke bare være ligeglade på Nordfyn?

”USA har i høj grad indflydelse på danske forhold. Jeg kan bare nævne indflydelsen på energipriserne, om danske soldater skal i krig og vores afsætningsmuligheder globalt set. Det er alt sammen noget, som blandt andet påvirkes af, hvilken præsident der regerer i USA.”

 

Hvad med Kina?

”I Kina er der masser af mennesker, og USA's egenrådighed er også blevet udfordret gennem de senere år. Men USA er stadig den største økonomi, og ikke mindst er USA stadig den langt største militære magt i verden.”

Jeg så en undersøgelse for et par år siden, hvor du på et kort kunne udpege de 48 af 50 stater. Kan du stadig det?

”Det skulle jeg mene. Jeg har været i 49 af USA's 50 stater og jeg er ofte på besøg i USA og skriver mange artikler om landet. Så jeg følger rigtigt meget med i udviklingen derovre.”

Bliver det Trump og Clinton, der skal kæmpe om præsidentposten?

”Nu er vi journalister ikke meget for at komme med skråsikre forudsigelser, men jeg tror bestemt, at Clinton vil være den ene af dem. Men efter valget i Iowa er jeg blevet noget mere tvivlende på, om Trump kan holde hele vejen hjem. Jeg har en anden favorit, men navnet får du først at vide, når vi mødes på onsdag i Søndersø”

Hvem Kim Bildsøe Lassen har som favorit som republikansk præsidentkandidat i stedet for den ellers hidtidige suveræne Donald Trump afsløres altså næste onsdag på Tingstedet i Søndersø. Mød op til en hyggelig og spændende aften, der afsluttes med en lækker menu fra Ditlevsdal – mon ikke den også er amerikansk inspireret?